Op zoek naar een tekstschrijver? Als freelance tekstschrijver help ik bedrijven met tekst en online communicatie. Ik schrijf commerciële en redactionele teksten. Dat is een wereld van verschil. Als copywriter schrijf je voor merken: je vertaalt een merkstrategie via positionering en propositie naar pakkende content. Als journalist of redacteur schrijf je voor een krant, blog of tijdschrift. Daar is ijkpersoon het magische woord.

Redactionele teksten

Ik heb het geluk gehad altijd voor mooie merken te kunnen werken. Als redacteur schreef ik voor Quote, Panorama, Men’s Health, ANWB Reizen, Ski, Seasons, Living, Santé en andere grote publieksbladen. Bij deze tijdschriften leerde ik kort, bondig en pakkend schrijven. Sticky writing. Daarnaast schrijf ik voor sponsored magazines zoals Safe van Robeco. Ik heb als redacteur verscheidene reisredacties, rubrieken, specials en digitale magazines opgezet.

Copywriting

Verschillende Amsterdamse reclamebureaus huren mij in als copywriter. Ook hier werk ik weer voor mooie merken. Zoals Siemens, Imtech, Martinair, BT en Sunweb. Maar ook voor minder bekende merken die in hun markt vaak nummer één zijn. Zoals Thika Travel, Bluewater, SAS en Koning & Hartman. Voor al deze merken geldt: ze stellen het bijzonder op prijs als hun tekstschrijver goed luistert voor hij een corporate boodschap ontwikkelt.

Content is king!

De afgelopen drie jaar heeft er een aardverschuiving plaatsgevonden: tekst en content worden steeds belangrijker. Content is onderdeel van de strategische besluitvorming van veel bedrijven. Deze ontwikkeling is afgedwongen door de opkomst van internet, Google en de sociale media. Om een lang verhaal kort te maken: een merk dat geen relevante, onderscheidende content maakt, delft op internet het onderspit.

De vraag is: hoe maak je relevante content? Dat is waar ik mijn klanten mee help.

Tekst en training voor social media

Social media zoals Facebook, LinkedIn, Pinterest en blogs zijn belangrijk voor de contentstrategie van bedrijven. Maar hoe kan je social media effectief inzetten? Welke kanalen zijn zinvol en welke niet? Ik help verschillend bedrijven met strategie en tekst voor social media. Fotografie en beeldgebruik zijn daarbij superbelangrijk en krijgen net zo veel aandacht als de tekst!

Uiteindelijk moeten alle bedrijven zelf met social media aan de slag. Daarom geef ik op maat gemaakte social media trainingen waarmee bedrijven direct van start kunnen. Afhankelijk van de behoefte en het kennisniveau pakken we in een aantal praktijkgerichte workshops de volgende zaken aan:

  • Leren schrijven voor het web
  • Leren schrijven voor social media
  • Hoe maak ik relevante content?
  • Hoe zet ik content marketing in voor mijn bedrijf?

Wil je meer weten over mijn werk en wat ik voor jouw merk kan doen? Wil je voorbeelden zien? Kijk even onder Contact en bel me op.