SEO staat voor zoekmachine optimalisatie oftewel Search Engine Optimization. Daar help ik mijn klanten mee. SEO zorgt er voor dat een website vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Je kan nog zo’n mooie website hebben, als hij niet opduikt in de zoekresultaten schiet je er niets mee op. Een onvindbare website is verspilde tijd, geld en moeite.

Er zijn twee manieren om naar zoekmachine optimalisatie te kijken. De eerste is SEO als truc. Een manier om Google om de tuin te leiden en astronomische  aantallen bezoekers naar een site te dirigeren. Je huurt een specialist in die verzekert dat je binnen en maand bovenin de Google zoekresultaten staat. Vervolgens gaat hij aan de slag met met een magisch keyword en – zoals dat zo mooi heet – een flinke scheut black hat magic. Succes gegarandeerd. Niet dus. Dit werkte in Googles begindagen, maar nu is het een perfect recept voor ellende.   

SEO als strategie

De tweede insteek is de mijne: SEO is onderdeel van de contentstrategie van een merk. Een contentstrategie beantwoord vragen als: Wat wil mijn klant precies weten? Naar welke informatie is hij op zoek? Welke zoekopdrachten gebruikt hij daarbij? Wat moet ik op mijn website vertellen? Waar ben ik goed in? Wat kan ik beter dan mijn concurrent? Hoe zet ik dat op mijn site?

Wie zich eenmaal verplaatst in de behoeftes van de surfende consument, heeft een machtige bondgenoot aan zijn zijde: Google. Google wil niets liever dan zijn klanten tevreden houden en een webpagina met de perfecte content content voorschotelen. En die kunnen we maken, met behulp van zoekmachine optimalisatie.

SEO en pakkende content

Ik bied mijn klanten vier diensten aan:

  • SEO-check
  • SEO-strategie
  • SEO-teksten
  • SEO-training

Bij een SEO check kijk ik naar vindbaarheid van een website en geef ik aanbevelingen om die te verbeteren. Voor een aantal opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld Wise4You Verzekeringen, Thika Travel en De Koningh Medical Systems, maak ik de SEO strategie. Die draait om onderscheidende keywords en de content die daar bij past.

Wie onderscheidende, relevante en originele content aanbiedt, kan de strijd om bezoekers winnen. Slimme landingspagina’s zorgen voor veel extra traffic. Ze bieden precies die informatie waar de consument naar op zoek is.

Een SEO strategie uitvoeren vereist wel lef. Zoekmachine optimalisatie gaat niet over schrijven (ook een beetje), maar over het maken van strategische keuzes. Er is een scherp inzicht in de concurrentie voor nodig en in de sterke en zwakke kanten van je eigen aanbod op internet. Focus, lef, niches kiezen: zonder duidelijke positionering geen SEO. Een SEO-strategie ontstaat altijd in nauwe samenwerking met mijn klant.

SEO training voor uw bedrijf

Is er binnen een bedrijf geen mankracht om de SEO strategie uit te voeren, dan help ik met de implementatie en het maken van de SEO-teksten. Ik zet de keywords en meta-teksten op de juiste plaats, maak goede titels en meta-titels en herschrijf waar nodig de content. Maar het liefst zorg ik voor kennisoverdracht. Ik geef een op maat gemaakte SEO training zodat mijn klanten het SEO traject zelf kunnen uitvoeren. Eventueel tijdelijk onder mijn begeleiding.

SEO en sales?

Afgezien van het kostenaspect heeft het zelf uitvoeren van een SEO-strategie veel voordelen. Allereerst vergroot het de betrokkenheid van uw personeel bij uw website. Het maakt duidelijk hoe de website voor meer traffic en dus meer klanten en omzet kan zorgen. Een SEO analyse maakt ook duidelijk waar uw klanten naar op zoek zijn. Ik ben er daarom van overtuigd dat een goede SEO strategie leidt tot betere verkoopresultaten. Werken met SEO leidt tot klantgericht denken!