Het Nederlandse offshore bedrijf Bluewater is een wereldspeler op het gebied van FPSO, wat staat voor Floating Production Storage & Offloading. In dit geval bouwden ze de tanker Aoka Mizu om tot een drijvend olieproduktieplatform voor de Noordzee. Zie de schitterde foto. Schaal van dit project: Mega-Builders van National Geographic…

Het eveneens Nederlandse bedrijf eVision maakt Permit to Work Software, veiligheidssoftware voor bijvoorbeeld de olie- en gasindustrie. De bedrijven gingen met elkaar in zee en ontwierpen gezamenlijk een gebruiksvriendelijk systeem dat de bemanning van FPSO’s en boorplatforms sneller en veiliger laat werken. Het resultaat is baanbrekend voor de olie- en gasindustrie en dat wilden beide bedrijven wereldkundig maken.

Ik interviewde de betrokken projectmanagers en schreef een uitgebreid artikel voor de vakpers. Ik geef toe dat het een hele uitdaging was om deze twee specialistische werelden te doorgronden! Met wat geduld van de heren (Craig Dodds!) begon ik het safety jargon te begrijpen en lukte het de hoofdlijnen van een ingewikkeld transitietraject op papier te krijgen. M’n oude juf Engels van de middelbare school zou apetrots geweest zijn!

De opdracht was van SoleTransmission - courtesy mr Julian Watson Рen iedereen die wil zien hoe groot een FPSO is moet zeker hun schitterende showreel bekijken!