Opening Sligro 3.0 Maastricht

Posted by on Mar 11, 2014 in Content matters | No Comments

Vandaag met Fred Kramer naar de opening van de nieuwste Sligro-vestiging van Nederland, in Maastricht. Met 45.000 artikelen op een oppervlak van 14.000 m2 is dit een mega-store voor food-professional. Spannend om te zien hoe dat is uitgepakt. Is het de Trader Joe’s van Nederland geworden? Zijn ze doorgeslagen naar de boetiekpresentatie van een supermarkt? Staat de groenteafdeling vol met houten kratjes en liggen alle kazen op rieten matten? Wie de winkel in Amsterdam wel eens is binnen gelopen, houdt zijn hart vast.

Maar het winkelconcept Sligro 3.0 in Maastricht is andere koek. Hier staan lekker eten, food en beleving centraal. Sligro laat vrachtwagens naar de markthallen van Rungis in Parijs rijden. Het verse wild, vlees, vis en groenten worden hier in Maastricht in een lichte, overzichtelijke vershal gepresenteerd. Grote stoere logo’s, witte tegels, betonvloeren, veel heldere instore-communicatie. Industrieel en toch lekker. ‘Groots in genieten’ is de nieuwe pay-off van de groothandel. Maastricht straalt dat uit. Alleen de wijnafdeling is al 800 m2. Dit jaar wordt het nieuwe Sligro-concept naar vier vestigingen uitgerold. Hou je van lekker eten en merkcommunicatie: loop nog even een oude vestiging binnen. En bezoek daarna Maastricht.

Samen met Fred Kramer en René Repko hebben we vanaf het voorjaar van 2013 de nieuwe merkstrategie en brand-ID voor CEO Koen Slippens en directeur Willem-Jan Strijbosch van Sligro Foodservice ontwikkeld. Daarna hebben we het concept voor de visual-ID gemaakt en dit voor promo en instore uitgewerkt. Architectenbureau Claessens Erdmann is verantwoordelijk voor het tekenwerk en het interior design. Bureau Bek werkte de promo en instore-communicatie uit.

Leave a Reply